Årets GrynkorvsstipendiatI samband med firandet av Grynkorvens Dag på Vara Konserthus presenterades den som tilldelats sällskapet Grynkorvens Vänners hedersutmärkelse – Grynkorvsstipendiet. En utmärkelse som delats ut sedan 2017.Årets stipendiat är en charkmästare från Nossebro, Gustav Erikson.
Priset riktar sig till personer som på ett eller annat sätt arbetar för att bevara och förstärka bra matkultur med inriktning på rejäl husmanskost med lokal prägel ( som till exempel Grynkorv ). Gustav som driver familjeföretaget Eriksons Chark är en värdig stipendiat. Företaget har ett sortiment där man finner många produkter som representerar svensk husmanskost, samtidigt som det finns ett nytänkande i produktionen. Att Eriksons Chark ligger i framkant när det gäller Grynkorv, är ingen hemlighet för de insatta. Man har deltagit i nästan alla finaler och har utsetts till ”Årets Grynkorv” ( vilket också innebär världsmästare ) många, många gånger. Att charkfabriken i Nossebro svara för nära halva världsproduktionen av den skaraborgska nationalrätten är vi som hyllar kvalitetstänkande extra tacksamma för.

På bilden ser vi hur Gustav Eriksons hustru Ann tar emot priset av Grynkorvsakademiens Leif Mannerström. Fjälstret i Grynkorvens Vänner, Tommy Kroon, läser upp motivationen. Bild Grynkorvens Vänner