På bilden syns tillverkarna av Årets Grynkorv, Rolf och Lisbeth Erikson från Nossebro, hedersgästen Käte All och fjälstret Tommy Kroon. Bakom står en av grundarna, Gillis Hellberg. Foto: Stig Dahlstrand
Årets Grynkorvsfestival är tillända. Knappa fyrtio personer deltog i festligheterna på Hotell Scandic Billingen i Skövde. Fjälstret, Tommy Kroon, hälsade välkommen. Ett speciellt välkomnande till dagens hedersgäst Käte All. Gillis Hellberg ( initiativtagare och grundare, samt hedersmedlem ) berättade om tillkomsten av sällskapet och om det första framträdandet på Matfestivalen 2005.
Därefter lät sig medlemmarna väl smaka av ett dignande bord, där Grynkorven stod i högsätet. Finalkorvarna var från Eriksons Chark i Nossebro ( vinnare vid höstens Grynkorvens Dag i Kvänum ) och Evaldssons från Åsarp ( segrare vid årsmötet i Skara i mars ). Till detta serverades ( som vanligt ) adekvata tillbehör. Under måltiden smakades det med de allra mest finstämda smaklökar, ty vinnaren av omröstningen blir ju utsedd till Årets Grynkorv. Alla var rörande överens om att kampen stod mellan mycket välsmakande och meriterade skaraborgska delikatesser. Efter en jämn omröstning blev till slut Eriksons Chark utsedd till Årets Grynkorv, vilket är detsamma som väldsmästare. Deltagande medlemmar applåderade makarna Lisbeth och Rolf Erikson och gratulerade till framgången. Lyckönskningar kom också från Povel Ramel-sällskapets festlighet i Lund ( där det också avnjöts Grynkorv ) när de fick besked om segraren i Skövde.
Vill Du se en intervju med segrarna? Gå till www.skovdenyheter.se och bläddra Dig fram till rubriken: De gör bästa Grynkorven.