Fest i Stockholm

I Stockholm, på grynkorvens dag den 15 oktober 2020, samlades totalt 21 personer för att tillsammans fira Grynkorvens Dag. Köksmästaren på Münchenbryggeriet, Claes Hedlind, hade fått fria händer att sätta ihop en middag på temat vilket resulterade i fem 5 rätter, varav fyra rätter med grynkorv från fyra olika producenter och en dessert i form av en chokladkorv.

Christina Möller, Preses i Korvakademien och tillika Hedersledamot i Grynkorvsakademien hälsade gästerna välkomna och berättade även om Grynkorvens Historia vilket var mycket uppskattat. Carl-Jan Granqvist tog sedan vid och berättade om Måltidens historia i stort, passande dryck till just Grynkorv samt om höstens olika ”tema-dagar” för mat, vilket även det var mycket uppskattat.

Efter genomförd middag röstade vi om vilken rätt som varit godast vilket resulterade i att Eriksons Chark fick flest röster (7 st av 21Överlag tycker vi detta var mycket kul och gott att genomföra och med ”gryn” i ryggen hoppas vi på ert förtroende att få genomföra detta även nästa år.


Christina Möller berättar om Grynkorvens Vänner.

Carl-Jan Granqvist ger några tips om dryck.