Grynkorvsfestivalen 2015

Grynkorvens Vänner fyller 10 år. Detta firades vid årets Grynkorvsfestival på Hotell Scandic Billingen i Skövde vid årets Matfestival. Detta var den fjärde Grynkorvsfestivalen som genomförts.

Sjuttio medlemmar mötte upp för att avgöra kampen mellan Evaldssons i Åsarps och Eriksons i Nossebro. Fjälstret hälsade alla hjärtligt välkomna. Ett speciellt välkomnande fick hedersgästerna Leif Mannerström och Kate All samt hedersmedlemmarna Christina Möller, Börje Brelid och Gillis Hellberg. Efter introduktionen väntade ett dignande bord med Grynkorv och adekvata tillbehör. Det sorlades något mellan tuggorna, men det märktes ett djupt allvar under intagandet. De närvarande hade den allvarstyngda uppgiften att avgöra vilken av de tävlande som skulle utses till Årets Grynkorv. Efter maten kommenterades de tävlande bidragen av kroghållaren Mannerström. Han framhåller gärna värdet av den ”gamla hederliga husmanskosten”. Som avslutning på måltiden bjöd Börje Brelid både på lättsam sång och allvarliga tankar.

Grynkorvjub 26Grynkorvjub 22Grynkorvjub 18

 

 

 

 

 

 

 

På bilderna ser vi fjälstret Tommy Kroon hälsa välkommen.
Leif Mannerström tar för sig av delikatesserna.
Börje Brelid roar på sitt oefterhärmliga sätt.

Efter sittningen på Hotell Scandic Billingen förflyttade sig hela sällskapet till Kyrkoparken, där scenen väntade. Börje Brelid höll sitt ( numera ) traditionella ”tal till Grynkorven”. Gillis Hellberg berättade om hur bildandet av sällskapet gick till för tio år sedan. På just denna plats. Christina Möller beskrev sin kärlek till god mat, där korven har en speciell plats. Därefter hade Leif Mannerström uppdraget att presentera vinnaren av titeln ”Årets Grynkorv”. Segrare blev Eriksons Chark i Nossebro som vann en hårsmån före ICA Nära Evaldssons i Åsarp.

Båda företaget fick välförtjänta Diplom. Eriksons Chark i Nossebro plockade även i år hem titeln ”Årets Grynkorv” . Vilket ju också betyder att de är regerande världsmästare.

Grynkorvjub 5Grynkorvjub 10

På bilden till vänster ser vi Leif Mannerström, Rolf och Lisbeth Erikson ( Årets Grynkorv ) Christina Möller ( hedersmedlem ) Wilma och Fredrik Evaldsson.

Till höger ser vi Gillis Hellberg berätta om Grynkorvens Vänners födelse.

 

 

 

 
Efter en intensiv halvtimma på scenen, som följdes av en ivrig kö för registrerande av nya medlemmar var det dags att avsluta årets Grynkorvsfestival. Och som vanligt: Skaraborgaren blir glad och mätt, när Grynkorv är ”Dagens rätt”.

I samband med Matfestivalen i Skövde, passade sällskapet på att knyta ytterligare ledamöter till Grynkorvsakademien. Sedan tidigare är det beslutat att sällskapets hedersmedlemmar skall ingå. Nu knöts också de meriterade kroghållarna Leif Mannerström och Tommy Myllymäki till denna noga utvalda skara.