Grynkorvsgolf på Läckö Golfbana

Den andra lördagen i augusti är det nu tradition att genomföra en golftävling för medlemmar i Grynkorvens Vänner. En klarblå himmel och ett perfekt golfväder mötte de 17 startande. Efter nio hål bjöds det på smörgås med Grynkorvssylta. Och efter att den sista bollen kommit in från 18:de, samlades vi alla för att njuta av en klassisk Grynkorvslunch. Fjälstret Tommy Kroon tackade deltagarna för väl genomfört värv och hedersmedlemmen Gillis Hellberg skötte prisutdelningen. För första gången fanns det en damklass, denna vanns av Anne-Marie Roos, med 33 poäng. Segrare i herrklassen blev Anders Fritzsche. Han spelade ihop 37 poäng.

Anne-Marie Roos                   Anders Fritzsche
Segrare i damklassen: Anne-Marie Roos                                    Segrare i herrklassen: Anders Fritzsche

Även i år ordnades det en aktivitet för ”icke-golfare”. Denna gruppen inledde med ett besök på Viktoriahuset och Restaurang Hvita Hjorten. Där tog krögaren Katrin Ljungblom hand om gänget. Hon berättare om Viktoriahuset och om restaurangen samtidigt som gruppen serverades kaffe och smörgås med Grynkorvssylta. Efter detta, fanns det utrymme för egna strövtåg i och runt Läckö slott. Sigrid Storråda, vårt stolta vikingaskepp, låg vid kaj och lät sig beskådas. Turen gick vidare till Spikens fiskeläge, där fiskaren och sjöräddaren Martin Tengbom berättade.
Efter besöket på Spiken, återvände gruppen till golfbanan och avnjöt tillsammans med golfarna den efterlängtade Grynkorvslunchen.