Rapport från Ekarnas

Den andra lördagen i augusti genomförs numera traditionsenligt Grynkorvsgolfen. I år hölls tävlingen på Ekarnas Golfbana i Grästorp. 17 spelare hade putsat klubbor och bollar för att få njuta av en trevlig dag i vettiga (!) vänners sällskap. Samtidigt som golftävlingen avgjordes, mötte ett dussin “icke-golfare” upp för ett besök på Magnolia i Bredöl. Efter en introduktion av Jan Ansbjer, där man samtidigt intog kaffe och smörgås med Grynkorvssylta, fick man njuta av blomsterprakten i den fantastiska anläggningen. Även på golfbanan fick man möjlighet att avnjuta kaffe och Grynkorvssylta, som fanns uppdukat efter nio hål.
Efter turen till Magnolia och promenaden runt golfbanan sammanstrålade alla deltagare för att tillsammans inta den obligatoriska Grynkorvslunchen. Alla lät sig väl smaka ( så även andra gäster på restaurangen ). Efter maten blev det utdelning av priser som tillhandahållits av förra årets segrare, Anders Fritzsche.Årets tävling blev otroligt jämn. Den allra nyaste medlemmen, Håkan Arnell, kammade hem förstapriset, en poäng före sin hustru, Ewa Arnell som alltså segrade i damklassen.
I samband med det avslutande kaffet, passade Börje Brelid på att bjuda på några av sina alldeles egna funderingar. Självklart sjöng han också Grynkorvsvisan. När man, som vanligt i Grynkorvssammanhang, skiljdes efter en mycket trevlig dag i glada vänners sällskap, kan vi utgå från att alla närvarande ( och sannolikt även icke-närvarande ) längtar till nästa sammankomst.

Ewa ArnellHåkan Arnell

 

 

 

 

 

 

Segrarna i årets Grynkorvsgolf. De äkta makarna Ewa och Håkan Arnell från Grästorp.

 

 

 

Ewa Arnell segrare i damklassen