Trivsamt som det brukar

På söndagseftermiddagen fylldes Stora salen på Stadshotellen med förväntansfulla deltagare. Längtade man efter de spännande årsmötesförhandlingarna? Eller var det buffén med Grynkorv som lockade?

Årsmötesförhandlingarna, ledda av Gillis Hellberg, var raskt avklarade. Punkterna var förberedda och det var omval på de flesta posterna. Värt att notera var att ”en kupp” genomförs tillsammans med ICA Munken, gjorde att medlemsavgiften kan bibehållas på 118 kr. När Gillis avslutade mötet, kunde fjälstret överräcka tack och blomma till Jan-Olof Gunnarsson som lämnade valberedningen och till Claes Jacobsson som slutade som revisor. Efter förhandlingarna berättade Börje Brelid om hur sällskapet startades och Gillis Hellberg fyllde på med historien när stadgarna skapades.

Så öppnades dörrarna till Grynkorvsbufféerna. Grynkorv från ICA Nära Evaldssons, Hemgården i Karlstad, Köttex i Götene och Petersons i Lugnås ( i bokstavsordning ) väntade på faten tillsammans med adekvata tillbehör. Trots de stora frestelserna gick det lugnt till köerna. Tallrikarna fylldes och det ansvarsfulla arbetet tog vid? Vilken Grynkorv skulle utses till vinnare? Efter att 155 giltiga röster räknats, kunde vi konstatera att Grynkorv i skålar med nummer 2, hade kammat hem hela 69 röster. Vi kan gratulera ICA Nära Evaldssons i Åsarp till ännu en delseger. Man går till final i Skövde den 31 augusti och får även i år möta Eriksons Chark från Nossebro.

Så dags för underhållning. Vi vet att Kenneth Holmström är en duktig sångare och musiker och vi njuter när han växlar mellan sina instrument. I år fick vi se en helt ny talang när han som modell visade Drifters scenkläder i ett härligt potpurri. Efter de avslutande tonerna kan vi än en gång konstatera: ”Skaraborgaren blir glad och mätt, när Grynkorv är dagens rätt”.

En vy över Stora salen på Skara Stadshotell. Längst bort ser vi Kenneth Holmström.

Trots allt det goda på de fyllda faten, gick det lugnt till runt buffén.