Återkommande högtidsdagar

Grynkorvens Dag

Grynkorvens Dag är sällskapets främsta högtidsdag. Den infaller den tredje torsdagen i oktober.  I sällskapets stadgar står att vi aktivt arbetar för att Grynkorvens Dag skall bli ”röd dag”, eller teminstingen flaggdag. Därför är vi medlemmar extra noga med att hissa flaggan. Denna dag avnjuts Grynkorv på många platser i landet och på de allra flesta bord i Skaraborg. Sällskapet firar på lokal någonstans i länet. Då serveras det Grynkorv från fyra olika tillverkare med adekvata tillbehör. De närvarande röstar fram bästa Grynkorv. Många butiker bjuder sina kunder på smakprover av Grynkorv. Fler matställen än vanligt serverar Grynkorv. På skolor och äldreboenden serveras det Grynkorv.  Grynkorvens Dag-festen har hållits på:
2011  Residenset Karlsholme i Mariestad
2012  Lumber & Karle i Kvänum
2013 Stadshotellet i Lidköping
2014 Kurorten Mösseberg i Falköping
2015 kommer festligheterna att hållas på Lundsbrunns Kurort

Årsmöte med Kôrvaskôj

Föreningsstämma hålls den fjärde söndagen i mars. Det senaste året inledde vi festligheten med förhandlingar. Förutom dessa avnjuts det en magnifik Grynkorvsbuffé. Före, i samband med och efter måltiden, bjuds det på underhållning av skiftande slag. Höjdpunkter är då sällskapets grundare bjuder på muntrationer och allvar. Även vid denna tilldragelse tävlar fyra tillverkare mot varandra. Deltagarna väljer ut sin favorit.

Grynkorvsfestivalen

I samband med Matfestivalen i Skövde som infaller sista fredagen i augusti tillsammans med påföljande lördag, anordnar vi ett eget kalas. På lördagen har vi en Grynkorvsfestival i samarbete med Hotell Scandic Billingen. Där ställs segraren vid Grynkorvens Dag mot segraren vid Årsmötet mot varandra. Den Grynkorv som får flest röster blir ”Årets Grynkorv”, vilket är det samma som en världsmästartitel.

Teaterladan

De senaste åren har vi reserverat platser på den fars som spelas på Teaterladan i Larv. Grynkorvsfantaster samlas för att låta sig roas tillsammans. En omtyckt pärla är den kalla skiva kokt Grynkorv som serveras på ett grovt rågbröd. Detta presenterades vid första tillfället som en kulinarisk världsnyhet. Vi hoppas att denna festlighet skall bli en ny tradition.
2012 spelades ”Det kunde varit värre”
2013 spelades ”Är du inte riktigt fisk”

Grynkorvsgolf

En annan ny tradition är Grynkorvsgolfen. Tävlingen går av stapeln den andra lördagen i augusti på en bana i Skaraborg. Vinnaren av tävlingen får bland annat som pris att arrangera kommande års aktivitet. Initiativtagare var Gillis Hellberg som ordnade den första Grynkorvsgolfen i Falköping.
2012 Berga golfbana Falköping. Segrare blev Stefan Johansson Vara.
2013  Vara Bjertorps golfbana. Segrare blev Gunde Persson från Uddevalla
2014 Läckö golfbana. Segrande dam: Anne-Marie Roos från Ljungkile. I herrklassen vann Anders Fritzsche från Uddevalla.